Wśród klientów dużym zainteresowaniem cieszą się produkty oferowane przez różnego rodzaju lokale gastronomiczne, cukiernie oraz przedsiębiorstwa cateringowe. Obsługa gastronomii wymaga zachowania odpowiedniej higieny oraz warunków pracy zgodnie z przyjętymi normami. 

Wykorzystanie i specyfika opakowań jednorazowych

opakowania jednorazoweDuże znaczenie przy oferowanych produktach żywnościowych mają opakowania. W miejscach takich jak: pizzerie, kawiarnie oraz bary szybkiej obsługi niezbędnym wyposażeniem są opakowania jednorazowe. Opakowania do posiłków powinny być wygodne i estetyczne oraz spełniać odpowiednie normy i atesty. Wśród powszechnie wykorzystywanych opakowań jednorazowych spotykane są często opakowania tekturowe, styropianowe i plastikowe. Tego rodzaju opakowania wykorzystywane są również w firmach cateringowych. Jednorazowe pojemniki do żywności wykorzystywane są przy okazji spotkań rodzinnych oraz wydarzeń firmowych. Takie rozwiązanie zdecydowanie usprawnia podanie wszystkich posiłków, umożliwia też błyskawiczne porządki po każdym przedsięwzięciu. Różnego rodzaju opakowania jednorazowe niezbędne są w gastronomii na wynos: sztućce, kubki na napoje, pojemniki do zup i innych dań. Często też wykorzystywane są papierowe torebki jednorazowe. Z kolei w tekturowe pudełka kartonowe pakowana jest pizza oraz różne wyroby cukiernicze – torty i ciastka oraz inne słodkości. Wygodne a zarazem trwałe opakowanie to także gwarancja dostarczenia produktu w nienaruszonym stanie. 

Specjalne opakowania do jednorazowego użytku są bardzo funkcjonalne, ponieważ mogą być w nich przechowywane i transportowane różne posiłki, z zachowaniem wygody i dużej estetyki. Pudełka dopasowywane są wielkością i sposobem wykonania do potrzeb i specyfiki konkretnej branży.

Kategorie: Handel